Animal Welfare Projects gaf al 200 ex-proefbeagles een nieuwe thuis

·

Gazet Van Antwerpen brengt een mooi artikel over het werk van Animal Welfare Projects, een organisatie die een nieuwe thuis zoekt voor beagles na hun leven als proefdier.

“Animal Welfare Projects is van mening dat proefdieren die hun hele leven werden ingezet om de veiligheid van onze geneesmiddelen te testen, recht hebben op een mooi pensioen,” schrijft journaliste Kristin Matthysse.

“We mogen komen kijken in Wommelgem naar het moment dat de adoptiekandidaten en de opvanggezinnen met de honden ‘gematcht’ worden. Wat direct opvalt is dat dit geen angstige, getraumatiseerde honden zijn. Het leven van een proefdier is de laatste jaren hard veranderd. Er zijn nu ook wandelprogramma’s waarbij ze worden uitgelaten, er zijn speelpleinen binnen en buiten, en er staat een team van gemotiveerde verzorgers klaar.”